Praktisk informasjon

Praktisk informasjon til Nesjarspelet 6.-8. august 2021
Billetter kjøpes på Bølgen kulturhus.
 
Forestillingene starter 21.30 alle dager. Møt opp i god tid, og unngå tett kødannelse. Vi ber alle om å holde minst 1 m avstand til andre husstander gjennom hele arrangementet. Det er kiosk og toaletter på stedet. Vi tar gjerne VIPPS i kiosken.
 
Adresse: Mølenveien 106. Vi oppfordrer alle som bor i nærområdet til å gå/sykle. Betalingsparkering ved Oppedal gartneri, rett ved spillestedet. Handicap-parkering nede ved scenen. Det er også mulig å parkere ved Berg skole. Derfra kan man gå (ca 30 min), eller ta buss, se info fra VKT/TIDE under. Ta med: regntøy, varme klær, sitteunderlag og pledd. Vi ønsker velkommen, og lover å gjøre vårt beste for at du skal få en god opplevelse!
 
1 buss fra Berg skole kl. 20:30 + 1 buss i retur fra Værvågen 00:30 fredag, lørdag og søndag. Områdebillett Larvik kjøpes på appen VKT mobilbillett eller med bankkort om bord. Kontanter kan ikke benyttes. Bussbillett kan også kjøpes med sms:
 
- Voksenbillett: Send en sms med teksten BUSS V til telefonnummer 1920. Pris 41.-
- Honnørbillett: Send en sms med teksten BUSS H til telefonnummer 1920. Pris 21,-
- Barnebillett (6-17 år): Send en sms med teksten BUSS B til telefonnummer 1920. Pris 21,-
 
Alle billettene gjelder for en sone og er gyldige i 90 min fra kjøpstidspunkt.
 
 

Nesjarskarven

Nesjarspelet settes opp med nyskrevet manus, og en god blanding av etablert og ny musikk. 

Slaget ved Nesjar setter tonen fra start, før vi flytter oss ni år fram i tid. Hvordan har det gått med Nesjarfolket? Ble ekteskapet mellom Solveig og Eivind som forventet? Hvordan skal den unge Varin av Manvik få båtbyggersvennen til å utvide synsfeltet, og se noe annet enn håndverket sitt? Hva skjer når gamlehusbond Njål fra Nesjar kaller til seg de gamle gydjene igjen? Og ikke minst; hvordan reagerer Nesjarfolket når en gammel kjenning dukker opp igjen, med et beinhardt krav fra kong Knut av Danmark og England?

Etter slaget ved Nesjar, befestet kong Olav kongsmakten sin. I vår historie har han gitt beskjed om at Nesjarfolket skulle bygge et skip som kunne være en del av leidangen til kongen. Skipet er bygget, og står klart til dåp. Det skal bære navnet «Nesjarskarven». Vi iscenesetter kongens nei anno 1025; det var uaktuelt for kong Olav Haraldsson å skatte til noen annen mann. Dette er vårt historiske utgangspunkt for årets oppsetning. Ni år etter slaget ved Nesjar vendte kong Knut den mektige blikket mot Norge igjen, og sendte sin utsending til Vestfold med krav om kong Olavs underkastelse. Konsekvensene av kongens avslag ble fatale for ham på Stiklestad i 1030. Med hester, 60 aktører og sverdkamp.

 

Digital-teaterdag

Lørdag 27. mars kjørte teaterforeningen på med en super teaterdag over Zoom for alle mann. Vi startet dagen med en verbal gjennomgang av ulike scener, etterfulgt av sangøvelse, og spilte senere en artig kahoot for både store og små. Mot slutten av samlingen møttes ungdommene og barna med leker og quiz, fylt av mye latter og gøy. Vi mimret over tidligere øvelser og forestillinger, og er klarere enn noen gang til å fortsette oppsetningen av årets spel. Premieren er 24. juni 2021, og vi gleder oss til å møte dere!

 

Vi er i gang for 2021!

Neste år setter vi opp spelet på historisk grunn, og er nå i full gang med å lage plass og rydde, samt bygge opp vårt forhold til plassen vi skal tilbringe mange fantastiske morgenstunder, sommerdager og sene spelkvelder på sammen. Den 25. januar hadde vi dugnad på sceneområdet på Værvågen. Vi brente bål, ryddet, spiste og koste oss sammen. 5. februar kjørte på med nok en super hyggelig dugnad med rydding, løfting, bæring og barking. Denne gangen ble det bålkos med pannekaker, hamburger og god stemning. Planen er å skape en gapahuk til både glede, og et vakkert og stort scenebilde. Takk til Knut Aares for sponsing av tømmer. Vi ser utrolig frem til å fortsette arbeidet frem mot spelet, både på og utenfor scenen.


 

Tilskudd til sommerens 2018-spel

I dag, 7. februar, har vi fått gladnyheten om at Vestfold fylkeskommunes kulturavdeling heier på oss, og gir et godt tilskudd til sommerens 2018-spel.

Les mer …

Ny stor satsing på Nesjarspelet

Nesjarspelet Foto: Gunnar Berven
Nesjarspelet Foto: Gunnar Berven

Nesjar Teaterforening er i gang med forberedelsene til en ny oppsetning av publikumssuksessen fra 2016. Denne gangen med spisset manus og strammere regi.

Les mer …

Nesjarspelet mottar flott gave fra Halvor Sannes

Nesjarspelet mottar flott gave fra Halvor Sannes, HSX


Sannes har i samarbeid med den russiske kunstneren Yuri Voronov skapt en serie med kopper, forma som en del av et kuhorn, inspirert av urkua Audhumbla.
Nesjarspelet har fått kopper, som skal deles ut til publikum. Når vi har solgt nærmere 2200 billetter, sier det seg selv at dette er en flott gave!

Les mer …

Skyttelbusser

Hurra for Tide!


Vi har vært så heldige å få med oss Tide busselskap som sponsor. De stiller opp med busser, som transporterer publikum ned til bryggeområdet i Helgeroa, like ved spillstedet.

Tusen takk også til Berg skole, som låner ut sin parkeringsplass for anledningen.

Bussene vil gå fra skolebusslomma på Berg skole alle spilldager.

Avgangstider:
Torsdag 23.06 19.30 og 20.00 Forestillingen starter 20.30
Fredag  24.06 19.30 og 20.00 Forestillingen starter 20.30
Lørdag  25.06 19.30 og 20.00 Forestillingen starter 20.30
Søndag  26.06 13.00 og 13.30 Forestillingen starter 14.00
Søndag  26.06 20.00 og 20.30 Forestillingen starter 21.00

Transport tilbake starter 24.00/00.30 og 17.00

Vi oppfordrer folk som bor i nærheten til å gå/sykle. Det er også mulig å parkere ved Blokkebukta Camping mot betaling.

Nesjarspelet 2016 raskt utsolgt


Nesjarspelet 2016 raskt utsolgt
Etter stor pågang, har vi i tillegg til de 4 planlagte forestillingene også satt opp ekstraforestilling. Nå er alle billettene solgt, og det vil dessverre ikke bli satt opp flere ekstraforestillinger.

Bølgen Kulturhus, som står for billettsalget, har opprettet venteliste, og dersom det er uavhentede reservasjoner, blir disse billettene solgt fortløpende til dere som har satt dere på venteliste. Vi oppfordrer derfor alle som ikke har fått tak i billetter til å ta kontakt med billettskranken ved Bølgen Kulturhus.
Alle forestillingene starter 20.30, bortsett fra forestillingene søndag 26.06, som starter 14.00 og 21.00.
Vi oppfordrer publikum til å kle seg etter været. Ta med solbriller, regntøy, varme klær og gjerne et sitteunderlag. Det vil være noe mulighet for å låne pledd og sitteunderlag på stedet.

Parkering skjer på offentlig parkeringsplass eller ved Blokkebukta Camping mot betaling, og gratis ved Berg skole.
Det blir enkel kioskbevertning, med drikke og litt å knaske på. Inntektene av kiosksalget går uavkortet til Nesjar IF, fotball J03, som har tatt ansvaret for driften.
Dørene åpner 19.30-20.00, og det vil bli anledning til å se på scenografien, samt handle i kiosken før forestillingen starter.
Vi ønsker velkommen, og håper alle får en trivelig opplevelse sammen med oss!

Billettsalget er i full gang

Villmenn fra bondehæren åpner billettsalget

Billettsalget i full gang!


Etter at villmennene fra Nesjarspelet; Svein Jarl, Einar Tambarskjelve og Erling Skjalgsson på en dramatisk måte åpnet billettsalget via Kulturhuset Bølgen,har de fire forestillingene solgt over all forventning. Mer enn halvparten av billettene er revet bort, og premiera var utsolgt allerede før billettsalget åpnet. Dette på grunn av et spesialtilbud med kontantsalg på Meny Søndersrød før jul.


Mange er ikke klar over at det er begrenset antall plasser per forestilling, men det er altså viktig å være oppmerksom på at man kan oppleve at det blir utsolgt. Derfor anbefaler vi at man kjøper billetter allerede nå, og særlig dersom man ønsker billetter til lørdag 25.06. Det er få billetter igjen til forestillingen, som faller på samme dag som Helgeroadagen, og dermed kan bli en flott heldagsopplevelse.


Tidspunkter for forestillingene:


Torsdag 23.06 20.30 Utsolgt
Fredag 24.06 20.30
Lørdag 25.06 20.30 Få billetter igjen
Søndag 26.06 14.00


Dørene åpner en time før forestillingen starter, og det vil bli anledning til å kikke på scenografien og kjøpe mat og drikke.
Billetter selges på www.bolgenkulturhus.no eller i skranken på Bølgen.