17.04.2015

 

Brunlanes og Larvik Historielag får 800.000. 

 

 Arkeologiske undersøkelser, konservering av gjenstandsfunn, et fagseminar og bokutgivelse er grunnen til at Nesjar 2016 fikk 800.000 i fylkesutvalget i går.

Nå har nedtellingen mot 1000-årsmarkeringen for Nesjarslaget neste år startet.                                                        

– Dette er veldig spennende. Nesjarslaget er et av de viktigste slagene etter Stiklestad. Alle har hørt om Stiklestad, få kjenner Nesjarslaget, sier politiker Lene Camilla Westgaard-Halle som fornøyd kunne se at fylkesutvalget i går vedtok å bevilge 800.000 til Brunlanes og Larvik Historielag til prosjektet Nesjar 2016.

Prosjektet søker støtte fra fylkeskommunen til arkeologiske undersøkelser, konservering av gjenstandsfunn, et fagseminar lagt til Kulturhuset Bølgen og bokutgivelse.

Andre aktiviteter prosjektet planlegger er markering av 1000-årsjubileet, Nesjarspelet, utegudstjeneste på Mølen, pilegrimsvandring, arrangementer knyttet til Den kulturelle skolesekken og oppsetting av et monument.

Prosjektet startet i 2014 og avsluttes i 2016. Samlet budsjett er på 4.695.000 kroner.

Inntekter på til sammen 1.490.000 kroner fra Larvik kommune, Larviksbanken,Sparebankstiftelsen og Norsk Maritimt Museum er bevilget uten vilkår om finansiering fra andre parter. Det er også kommet signaler fra Anders Jahres Humanitære Stiftelse om at de ønsker å støtte prosjektet dersom fylkeskommunen også bevilger midler.

Nesjar 2016 tar sikte på å stedfeste en viktig nasjonal hendelse. Hendelsen reflekterer vår regions betydning ved vikingtidens avslutning. Fylkesrådmannen anser at både aktivitetene prosjektet kommer til å gjennomføre, og ev. påvisning av slagstedet vil engasjere befolkningen både lokalt, ellers i fylket og i resten av landet.

Kick-off mandag

Med denne gode nyheten fra fylkesutvalget i ryggen inviterer Nesjar 2016 til Kick-off på Sanden Scene i Bølgen mandag kveld.

Her inviteres alle som har lyst til å bidra til 1000-årsjubileet for Slaget ved Nesjar.

Mange økonomiske bidragsytere er allerede på plass, men flere er nødvendig.

Mandag kveld blir det både foredrag og kunstneriske innslag samt mulighet til å delta i «Oppgjørets time». Da skal det kastes spyd på blink. Og det koster å bomme.

Del denne siden:

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Nesjarspelet

Adresse: Nevlungveien 58, 3296 Nevlunghavn
Telefon: 994 53 611
E-post: anitabaann@yahoo.com


Innhold © Nesjarspelet. Webdesign © 2023 av Web Norge